Aktivnosti tima za PP varaždinske županije
Tim za prometnu preventivu županije varaždinske nastavio s radom i u 2010/11. šk. godini

Tim za PP županije varaždinske u sastavu: Mijo Barišić, Vedran Lukman i Stanko Hošnjak nastavlja i školske godine 2010/2011. s aktivnostima vezanim za edukaciju i osposobljavanje učenika petih razreda za samostalno i sigurno upravljanje biciklom.

Tako su u prosincu 2010. dogovorili provođenje projekta prometne preventive u OŠ Cestica i OŠ Visoko gdje su prije svega dobili suglasnost ravnateljica OŠ Cestica Nevenke Turščak i OŠ Visoko Nade Horvat  ali i pismeno očitovanje roditelja učenika u tamošnjim školama.

Ovaj projekt je podržan od strane općine Cestica i načelnika Mirka Korotaja koji će projekt financirati s desetak tisuća kuna iz općinskog proračuna kako bi učenicima 5. razreda škole u Cestici omogućili stjecanje potrebnih znanja i vještina upravljanja biciklom u prometu a 50-ak učenika će dobiti u trajno vlasništvo biciklističke kacige i reflektirajuće prsluke kako bi dodatno stekli sigurnost u vožnji ali i naviku ispravnog ponašanja u prometu i nošenja propisane opreme. Osim toga škola će dobiti 50 kompleta priručnika za sigurnu vožnju i testova koji će služiti za edukaciju učenika koju će obavljati učiteljica TK Katica Erlih. U školi će se za potrebe osposobljavanja učenika za sigurnu vožnju biciklom urediti i prometni poligon.

Na isti način će se provoditi i program osposobljavanja 20 učenika 5. razreda u OŠ Visoko s tim da će edukaciju učenika u toj školi obaviti učitelj TK Zlatko Rusan a projekt vrijedan oko 3.700,00 kuna će financirati zajedno škola i općina Visoko čiji načelnik Dragutin Mateković također podupire ovakav način preventivnog djelovanja u prometu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Varaždin, siječanj 2011.                                           županijski tim za PP

                                                                                    Varaždinske županije

Dokumenti
 Naziv 
Nema dokumenata...