IZLOŽBA "Dobar dan, kontrola prometa"
Od 25.02. do 18.03. 2011. godine u Gradskom muzeju Sisak, prikazana je izložba pod nazivom "Dobar dan, kontrola prometa"

 

             U vremenu od 25.02.2011. do 18.03.2011. godine, u Gradskom muzeju Sisak bila je prikazana izložba pod nazivom „Dobar dan, kontrola prometa“. Ista je ostvarena u suradnji  s Muzejom policije, Gradskim muzejom Sisak i Autoklubom Sisak.

             Izložbom se željelo javnosti približiti nastanak prometne policije, objasniti koje su joj radne zadaće, zakonski okvir unutar kojeg djeluje, pokazati kojom opremom se služila i koja je danas u uporabi te istaknuti neke od najtežih oblika narušavanja sigurnosti u prometu, a sam postav izložbe, bio je popraćen projekcijama tematskih fotografija i promidžbenih spotova, policijskim odorama, dokumentima i registarskim pločicama iz različitih razdoblja, simulatorom vožnje na motociklu, pijane naočale koje simuliraju opijenost alkoholom i dr.

             Izložbu je posjetilo ukupno 1296 posjetitelja, od toga 852 učenika osnovnih škola, 60 učenika srednjih škola, te 244 djece vrtićke dobi. Prilikom održavanja izložbe, u suradnji s djelatnicima Auto kluba iz Siska,  provodila se edukacija djece, s ciljem stjecanja znanja i podizanja razine prometne kulture, kao i nenasilja među mladima.

             U sklopu izložbe organizirane su dvije nagradne igre za djecu i vozače, te je prilikom zatvaranja izložbe ukupno dodijeljeno dvadeset prigodnih nagrada, kao i jedna nagrada za tisućitog posjetitelja izložbe.

             Za napomenuti je da je navedena izložba dobro prihvaćena od strane građana, kao i medija koji su to pozitivno popratili kroz svoje izvješćivanje.

           

           

Dokumenti
 Naziv 
Nema dokumenata...
Vezani članci
 
Nema vezanih članaka...