Alkohol nije cool
Tijekom mjeseca travnja 2011. godine, u srednjim školama prikatan je reklamno promidžbeni film "Alkohol nije cool"

           Prema istraživanjima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - Školske medicine, provedenim na učenicima osnovnih i srednjih škola evidentan je visok postotak konzumiranja alkoholnih pića kod navedene populacije. Navedena istraživanja ukazuju na sljedeće činjenice: 

  • 13,62 % nije ''nikad'' konzumiralo alkoholno piće,
  • 11,52 % je to učinilo ''samo jedanput'',
  •  58,80% alkohol je konzumiralo ''nekoliko puta'' i
  • 16,06 % alkohol konzumira ''često''.

             Gotovo je praksa da za prodaju alkohola maloljetnicima u trgovinama i ugostiteljskim objektima i nema ograničenja usprkos zakonskim propisima o ograničavanju kupovine, davanju i usluživanju alkohola osobama mlađim od 18 godina.

            U jesen 2007. godine uz financijsku pomoć UNDP-a snimljen je reklamno promidžbeni film «Alkohol nije cool», koji je u suradnji s voditeljima školskih preventivnih programa  prikazan u osnovnim školama (učenicima 7. i 8. razreda), te u svim srednjim školama na području Županije međimurske.

     Nastavno na navedeni projekt a povodom obilježavanja „Dana maturanata“ koji se tradicionalno i u našoj Županiji provodi svake godine, tijekom  mjeseca travnja 2011. godine, u osnovnim ( učenicima sedmih i osmih razreda ) i srednjim školama prikazan je promidžbeno reklamni film s ciljem upoznavanja i zaštite mladeži od štetnih posljedica konzumacije alkoholnih ppića i posljedica takvog negativnog ponašanja.

Takoder je učenicima, kroz k
ratko predavanje, prezentirano o štetnosti alkohola,

 

           

Dokumenti
 Naziv 
Nema dokumenata...
Vezani članci
 
Nema vezanih članaka...